Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Łęgi jesionowo-wiązowe w dolinie środkowej Wisły: stan ekosystemów pozbawionych zalewów i wytyczne do działań ochronnych = Riparian hardwood forests in the valley of the middle Vistula : ecosystem condition in the absence of flooding, and guidelines for protection

Tytuł:
Łęgi jesionowo-wiązowe w dolinie środkowej Wisły: stan ekosystemów pozbawionych zalewów i wytyczne do działań ochronnych = Riparian hardwood forests in the valley of the middle Vistula : ecosystem condition in the absence of flooding, and guidelines for protection
Współwytwórcy:
Baranowski, Jarosław (1970- ) Autor
Kołaczkowska, Ewa Autor
Affek, Andrzej Autor
Kowalska, Anna (1977- ) Autor
Kruczkowska, Bogusława Autor
Zawiska, Izabela (geograf) Autor
Katedra Nauk o Środowisku Glebowym (Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego ; Warszawa)
Instytut Geografii i Przestrzennego Zagospodarowania im. Stanisława Leszczyckiego (Polska Akademia Nauk)
Wolski, Jacek (geograf) Autor
Regulska, Edyta Autor
Data publikacji:
2019
Tematy:
Ekosystem
Gleba
Bioróżnorodność
Bezkręgowce
Wisła (dolina)
Martwe drewno
Łęgi
Monitoring środowiska
Wody podziemne
Źródło:
Biblioteka Narodowa
Język:
polski
Prawa:
http://www.europeana.eu/rights/rr-r/
Publikacja chroniona prawem autorskim - reprodukcja cyfrowa dostępna w czytelniach BN i na terminalach Academiki
Dostawca treści:
Academica
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Bibliografia na stronach 319-322.

artykuł z czasopisma naukowego

raport z badań

Streszczenie w języku angielskim.

artykuł z czasopisma geograficznego

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies