Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

[Poświadczenie Komis. Porządkowej Woj. Lubel. Wydziału Skarbowego dla x. Treflera].

Tytuł:
[Poświadczenie Komis. Porządkowej Woj. Lubel. Wydziału Skarbowego dla x. Treflera].
Autorzy:
Wydział Skarbowy (Komisja Porządkowa Województwa Lubelskiego ; 1794). Autor
Współwytwórcy:
Koźmian, Kajetan (1771-1856) Podpis
Treffler, Wincenty (17..-po 1804)
Data publikacji:
3. października ru 1794go
Wydawca:
Markuszów, 3. października ru 1794go
Tematy:
Ratoszyn Pierwszy (woj. lubelskie, pow. opolski, gm. Chodel)
Ratoszyn Drugi (woj. lubelskie, pow. opolski, gm. Chodel)
Województwo lubelskie (1474-1795)
Insurekcja kościuszkowska (1794)
Źródło:
Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. Hieronima Łopacińskiego w Lublinie
Język:
polski
Prawa:
Domena Publiczna. Wolno zwielokrotniać, zmieniać i rozpowszechniać oraz wykonywać utwór, nawet w celach komercyjnych, bez konieczności pytania o zgodę. Wykorzystując utwór należy pamiętać o poszanowaniu autorskich praw osobistych Twórcy.
http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/
Dostawca treści:
Academica
Rękopis
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
dokumenty

Dokument podpisany "K. Kozmjan PKL" oraz opieczętowany pieczęcią z napisem: "WOLNOSC CALOSC Y NIEPODLEGLOSC W: L: 1794".

Potwierdzenie przekazania przez kościół filialny w Ratoszynie krzyża ważącego 4 grzywny srebra, zapewne w odpowiedzi na rezolucję z 19 IX 1794 nakazującą składanie w komisji sreber kościelnych.

Tytuł przejęty z Katalogu rękopisów Biblioteki Publicznej im. Łopacińskiego w Lublinie.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies