Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Odpis x. Antoniego Kuryłowicza dziekana chełmskiego ruskiego, plebana huszczańskiego i łopiennickiego, konsystorza chełmskiego prezesa na list przewielebnego Jmci xiędza Michała Byliny kanonika jnflandzkiego, plebana uhruskiego, dziekana lubomlskiego, seminarium dyecezalnego R.L. regensa dany w miesiącu marcu roku 1788.

Tytuł:
Odpis x. Antoniego Kuryłowicza dziekana chełmskiego ruskiego, plebana huszczańskiego i łopiennickiego, konsystorza chełmskiego prezesa na list przewielebnego Jmci xiędza Michała Byliny kanonika jnflandzkiego, plebana uhruskiego, dziekana lubomlskiego, seminarium dyecezalnego R.L. regensa dany w miesiącu marcu roku 1788.
Autorzy:
Kuryłowicz, Antoni Autor
Współwytwórcy:
Drukarnia Trynitarzy (Lublin). Druk
Data publikacji:
[1788]
Wydawca:
W Lublinie : w Drukarni J. K. Mci Uprzywileiowaney XX. Trinitarzów
Tematy:
Katolicyzm
Małachowski, Stanisław (1736-1809)
Źródło:
Biblioteka Narodowa
Język:
łaciński
polski
Prawa:
Domena Publiczna. Wolno zwielokrotniać, zmieniać i rozpowszechniać oraz wykonywać utwór, nawet w celach komercyjnych, bez konieczności pytania o zgodę. Wykorzystując utwór należy pamiętać o poszanowaniu autorskich praw osobistych Twórcy.
http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/
Dostawca treści:
Academica
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Fragmenty w języku łacińskim.

polemika

dedykacje

Dedykacja autora: Jasnie Wielmoznemu JMci Panu Stanisławowi Nałcz, na Białyszowei, Rękoraiu, moszczenicy i Xięstwie Ostrogskim hrabi z Małachowic Małachowskiemu.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies