Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Mvza polska na tryvmphalny wiazd naiasnieyszego Iana III po dwuletney electiey na szczęśliwą koronatią z marsowego pola do stołecznego miasta Krakowa.

Tytuł:
Mvza polska na tryvmphalny wiazd naiasnieyszego Iana III po dwuletney electiey na szczęśliwą koronatią z marsowego pola do stołecznego miasta Krakowa.
Autorzy:
Potocki, Wacław (1621-1696)
Współwytwórcy:
Lubomirski, Stanisław Herakliusz (1642-1702). Aut. domn
Schedel, Krzysztof (?-1653 ; dziedzice). Druk.
Data publikacji:
[ante 2 II 1676]
Wydawca:
Kraków : dziedzice K. Schedla, ante 2 II 1676
Tematy:
Jan III Sobieski (król Polski ; 1629-1696)
Źródło:
Biblioteka Narodowa
Język:
polski
Prawa:
Domena Publiczna. Wolno zwielokrotniać, zmieniać i rozpowszechniać oraz wykonywać utwór, nawet w celach komercyjnych, bez konieczności pytania o zgodę. Wykorzystując utwór należy pamiętać o poszanowaniu autorskich praw osobistych Twórcy.
http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/
Dostawca treści:
Academica
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
War. C: na k. A2 w tyt. nał. wyraz "miasta' złożony kapitalikami, pozostałe różnice jak w war. B.

Adres wyd. podany za J. Pirożyńskim: "Nieznany wariant Muzy polskiej Stanisława Herakliusza Lubomirskiego", Biuletyn BJ, t. 16, s. 5-12.

Nazw. aut. Wacław Potocki ustalone przez A. Karpińskiego.

Błąd w paginacji: s. 32 numerowana 23.

Na k. K2 zawiera: "Naiasnieyszemv krolowi Panv, swoiemu miłościwemu zyczliwy y wierny poddany [...] tę lichą praesentuię pocztę".

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies