Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Studies on the food of foxes

Tytuł:
Studies on the food of foxes
Autorzy:
Goszczyński, J.
Data publikacji:
1974
Słowa kluczowe:
współczynnik strawialności
consumption
pokarm
lis
food
diet
Vulpes vulpes
Źródło:
http://katalog.pan.pl/webpac-bin/223bzbsPL/wgbroker.exe?new+-access+top+search+open+NR+ee95400552
Język:
streszcz. ang
sum. ang
pol.
angielski
Prawa:
Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony
Rights Reserved - Free Access
Linki:
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/10198/content  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W testach hodowlanych nad lisami określono współczynnik strawialności (stosunek ciężaru biomasy zjedzonej do ciężaru niestrawionych resztek w kale) dla różnych rodzajów pokarmu (Tabela 1 i 2). Wyodrębnienie z kału lisów szczątków zjedzonych ofiar i pomnożenie ciężaru niestrawionych resztek przez odpowiedni współczynnik strawialności daje ocenę zjedzonej biomasy.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies