Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Sprawozdanie z badań na starożytnych stanowiskach hutniczych w rejonie Gór Świętokrzyskich w 1957

Tytuł:
Sprawozdanie z badań na starożytnych stanowiskach hutniczych w rejonie Gór Świętokrzyskich w 1957
Sprawozdania Archeologiczne T. 8 (1959)
Report of the Investigations of the Ancient Smelting Sites in the Świętokrzyskie Mountains Region in 1957
Sprawozdania Archeologiczne Vol. 8 (1959)
Autorzy:
Bielenin, Kazimierz (1923–2011)
Współwytwórcy:
Polska Akademia Nauk. Instytut Historii Kultury Materialnej
Polska Akademia Nauk. Instytut Archeologii i Etnologii
Data publikacji:
1959
Wydawca:
Zakład im. Ossolińskich
Słowa kluczowe:
rzymski o. -- Polska
piece o. rzymskiego
Świętokrzyskie Góry-region (Polska)
Świętokrzyskie Mountains-region (Poland)
Roman period -- Poland
Roman period metallurgy of iron
hutnictwo żelaza o. rzymskiego
Roman period furnaces
Źródło:
IAiE PAN, sygn. P 244
http://iaie.katalog.pan.pl/ipac20/ipac.jsp?profile=iaepan&index=BOCLC&term=ee95400634
IAiE PAN, call no. P 245
IAiE PAN, sygn. P 245
IAiE PAN, sygn. P 243
IAiE PAN, call no. P 244
IAiE PAN, call no. P 243
Język:
polski
Prawa:
Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony
Rights Reserved - Free Access
Linki:
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/10769/content  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
English, Russian summaries

S. 45-53 : il. ; 25 cm

Streszcz. w jęz. ang. i ros.

P. 45-53 : ill. ; 25 cm

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies