Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Composition of the food of the Spanish Wild Goat in Sierras de Cazorla and Segura, Spain

Tytuł:
Composition of the food of the Spanish Wild Goat in Sierras de Cazorla and Segura, Spain
Autorzy:
Martinez, E.
Fandos, P.
Martinez, T.
Data publikacji:
1985
Słowa kluczowe:
zawartość żołądka
preferencje pokarmowe
Capra pyrenaica
food composition
skład pokarmu
diet composition
Koziorożec pirenejski
stomach contents
Spain
Źródło:
http://katalog.pan.pl/webpac-bin/223bzbsPL/wgbroker.exe?new+-access+top+search+open+NR+ee95400552
Język:
sum. eng
streszcz. ang
pol.
angielski
Prawa:
Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony
Rights Reserved - Free Access
Linki:
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/11139/content  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
After examining 105 stomach contents of Spanish Wild Goat (Capra pyrenaica Schinz, 1838) gathered at the National Reservation of Sierras de Cazorla and Segura (Southwestern Spain) during the period April 1980 - August 1981, 313 vegetal species have been identified: 177 in spring, 202 in summer, 145 in autumn, and 164 in winter. The basic food components during the 4 seasons have been Quercus ilex and Phillyrea latifolia, except in autumn, in which the most eaten species was Juniperus oxycedrus.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies