Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Trzy Pisma W Roznych Materyach Napisane Y bardzo pięknie na Oyczysty Język Wyłozone

Tytuł:
Trzy Pisma W Roznych Materyach Napisane Y bardzo pięknie na Oyczysty Język Wyłozone
Życzenie Elizy : [Incipit:] Możebym się ująć dała
Céphise et lamour (pol.)
Lysimaque (pol.)
Trzy pisma w różnych materiach napisane
Szczere życzenia : życzenie Erasta : [Incipit:] Jeśli mnie kiedy chęć płocha
Autorzy:
Dufour, Piotr (1730–1797). Wydawca Drukarz
Montesquieu, Charles Louis de Secondat (1689–1755)
Data publikacji:
[przed 8 V] 1784
Wydawca:
w Drukarni P. Dufour ...
Słowa kluczowe:
French poetry - Polish translation -18th c.
Poezja francuska - przekład polski - 18 w.
Poezja polska - 18 w.
Polish poetry - 18th c.
Źródło:
IBL PAN, sygn. XVIII.1.1344
http://ibl.katalog.pan.pl/ipac20/ipac.jsp?profile=iblpan&ri=&index=BOCLC&term=xx005006779
IBL PAN, call no. XVIII.1.1344
Język:
polski
Prawa:
Domena Publiczna
Public Domain
Linki:
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/154613/content  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Według Estr. tylko dwa pierwsze utwory są autorstwa Monstesquieu, pozostałe dwa wiersze są napisane na wzór francuskich

Rudnicka, Powieść, 549 (Płochość skarana)

Rudnicka, Powieść, 553 (Lizymach)

Estr. XV-XVIII, 24, 330

[1] karta, 34 strony ; 8°

Na stronie tytułowej data: M. DCC. LXXXIV

Ogłosz. prasowe 6, 11720

Estr. XV-XVIII, 22, 542

Ogłosz. prasowe 1.2, 2092

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies