Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Production of shikonin derivatives by root, callus and suspension cultures of Lithospermum arvense and Alkanna tinctoria

Tytuł:
Production of shikonin derivatives by root, callus and suspension cultures of Lithospermum arvense and Alkanna tinctoria
Wytwarzanie pochodnych szikoniny w hodowli korzeni, kalusów i zawiesin komórkowych Lithospermum arvense i Alkanna tinctoria
Autorzy:
Urbanek, Henryk
Chirek-Kępczyńska, Zofia
Łaska, Teresa
Falkenberg, Katarzyna
Data publikacji:
1992
Wydawca:
Committee on Biotechnology PAS
Komitet Biotechnologii PAN
Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Słowa kluczowe:
biotechnologia
biotechnology
Źródło:
Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język:
polski
Prawa:
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license
Linki:
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/161842/content  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Root, callus and suspension cultures of L. arvense and A. tinctoria were obtained. Ail the above mentioned cultures were able to produce shikonin derivatives. The qualitative composition of the shikoninderivatives in callus and suspension cultures was similar to that of root culture, but it differed quantitatively.Total content of shikonin compounds under the same culture conditions was higher in A. tinctoria than inL. arvense.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies