Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ warunków hodowli oraz składu pożywki na wydajność biosyntezy lipidów wewnątrz komórkowych grzybów pleśniowych

Tytuł:
Wpływ warunków hodowli oraz składu pożywki na wydajność biosyntezy lipidów wewnątrz komórkowych grzybów pleśniowych
The influence of growth conditions and medium composition on yield biosynthesis of fungal intracellular lipids
Autorzy:
Kowalewska-Piontas, Jadwiga
Adamczak, Marek
Bednarski, Włodzimierz
Zegarska, Zofia
Data publikacji:
1992
Wydawca:
Committee on Biotechnology PAS
Komitet Biotechnologii PAN
Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Słowa kluczowe:
biotechnologia
biotechnology
Źródło:
Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język:
polski
Prawa:
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license
Linki:
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/163083/content  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The cultivation of Aspergillus niger, Geotrichum candidum and Mucor miehei was carried out on amedium with addition of beef tallow or poultry fat. The fungi synthesized from 0,34 to 2,98 of lipids/dm^.The degree of the utilization of the fats by the fungi amounted to from 5,1% up to 69,6%. The type of fat inmedium, species of fungi and the methods of their cultivation influenced the composition of fatty acidsand the properties of intracellular lipids.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies