Tytuł pozycji:
Proximity and social capital in the context of artisan food producers:Towards local constatations of knowledge and innovation
- Tytuł:
-
Proximity and social capital in the context of artisan food producers:Towards local constatations of knowledge and innovation
Geographia Polonica Vol. 97 No. 2 (2024)
- Autorzy:
-
Karevoll, Gurid. Autor
Ziółkowska, Julia. Autor
Kwiatkowski, Grzegorz. Autor
Kloskowski, Dariusz. Autor
- Data publikacji:
-
2024
- Wydawca:
-
IGiPZ PAN
- Słowa kluczowe:
-
tacit knowledge
artisan food producers
producenci żywności rzemieślniczej
GIS
social capital
kapitał społeczny
innovation
milcząca wiedza
innowacje
- Źródło:
-
CBGiOS. IGiPZ PAN, sygn.: Cz.2085, Cz.2173, Cz.2406
CBGiOS. IGiPZ PAN, call nos.: Cz.2085, Cz.2173, Cz.2406
http://195.187.71.2/ipac20/ipac.jsp?profile=geogpan&index=BOCLC&term=ee95400564
- Język:
-
angielski
- Prawa:
-
Creative Commons Attribution BY 4.0 license
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
- Linki:
-
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/241522  Link otwiera się w nowym oknie
- Dostawca treści:
-
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
-
Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Embeddedness of artisan food markets in local socio-economic settings is apparent and decisive in individual procedures, development and change. The paper argues that geography and location patterns affect artisan food producers in the context of knowledge availability. A sample of 704 Polish food producers are mapped using GIS, and in conjugation with current literature on tacit knowledge social capital, the implication for artisan food producers innovation capabilities is discussed. Results show that artisan food producers are different in their location patterns depending on the type of offered products. Apparent differences in location patterns strongly indicate that artisan food producers experience differences in tacit knowledge availability
24 cm