Tytuł pozycji:
Historia naturalna jedzenia. Między antykiem a XIX wiekiem. Materiały z międzynarodowej konferencji naukowej zorganizowanej przez Muzeum Historyczne Miasta Gdańska i Uniwersytet Gdański dla upamiętnienia 100-lecia otwarcia muzeum wnętrz mieszczańskich w Domu Uphagena w dniach 3–4 listopada 2011 roku, red. B. Możejko, współprac. E. Barylewska-Szymańska, Gdańsk 2012 : [recenzja]
- Tytuł:
-
Historia naturalna jedzenia. Między antykiem a XIX wiekiem. Materiały z międzynarodowej konferencji naukowej zorganizowanej przez Muzeum Historyczne Miasta Gdańska i Uniwersytet Gdański dla upamiętnienia 100-lecia otwarcia muzeum wnętrz mieszczańskich w Domu Uphagena w dniach 3–4 listopada 2011 roku, red. B. Możejko, współprac. E. Barylewska-Szymańska, Gdańsk 2012 : [recenzja]
Kwartalnik Historii Kultury Materialnej R. 60 Nr 4 (2012)
- Autorzy:
-
Klonder, Andrzej
- Data publikacji:
-
2012
- Wydawca:
-
Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk
- Słowa kluczowe:
-
antiquity-20th century
historia pożywienia
ancient-20th c. cuisine
eating culture
konferencja (Gdańsk, Polska ; 2011)
history of food
kultura jedzenia
starożytność-w. 20
food consumption in antiquity-20th century
kuchnia starożytna-w. 20
conference (Gdańsk, Poland ; 2011)
history of culture
zwyczaje żywieniowe
konsumpcja żywnościowa w starożytności-w. 20
historia kultury
eating habits
- Źródło:
-
http://iaie.katalog.pan.pl/ipac20/ipac.jsp?profile=iaepan&index=BOCLC&term=aa95026037
IAiE PAN, call no. P 329
IAiE PAN, sygn. P 330
IAiE PAN, call no. P 331
IAiE PAN, call no. P 330
IAiE PAN, sygn. P 329
IAiE PAN, sygn. P 331
- Język:
-
polski
- Prawa:
-
Rights Reserved - Free Access
Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony
- Linki:
-
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/61182/content  Link otwiera się w nowym oknie
- Dostawca treści:
-
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
-
Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie