Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Study of levan synthesis - bacterial levansucrases as biocatalysts

Tytuł:
Study of levan synthesis - bacterial levansucrases as biocatalysts
Studium syntezy lewanu, katalizowanej przez lewanosacharazy bakteryjne
Autorzy:
Czarnecki, Zbigniew
Gruchała, Leonarda
Roszyk, Halina
Czarnecka, Maria
Szwengiel, Artur
Data publikacji:
2009
Wydawca:
Committee on Biotechnology PAS
Komitet Biotechnologii PAN
Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Słowa kluczowe:
biotechnologia
biotechnology
Źródło:
Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język:
polski
Prawa:
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license
Linki:
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/71998/content  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The paper reviews study of levan synthesis with bacterial enzymes. The following main subjects are discussed 1) levan description (molecular weight, fructans as substrate in depolymerisation reaction) 2) systematic and profile of bacterial levansucrases (substrate specificity, kinetic of transfructosylation reaction, effects of various agents on synthesis of levan, secretion mechanism and isolation of levansucrase, in vivo and in vitro efficiency of levan production process).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies