Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The feeding of two year old carp (Cyprinus carpio L.) in a vendace Lake Klawój

Tytuł:
The feeding of two year old carp (Cyprinus carpio L.) in a vendace Lake Klawój
The feeding of carp in a vendace Lake Klawój
Autorzy:
Guziur, Janusz
Współwytwórcy:
Polska Akademia Nauk. Instytut Ekologii
Data publikacji:
1976
Wydawca:
Polish Scientific Publishers
Słowa kluczowe:
Cyprinus carpio
odżywianie
pokarm
carp
food
karp
nutrition
Źródło:
MiIZ PAN, sygn. P.2840
http://katalog.pan.pl/webpac-bin/228bmiizPL/wgbroker.exe?new+-access+top+search+open+NR+kz2006002718
MiIZ PAN, call no. P.2840
Język:
angielski
Prawa:
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska
Creative Commons Attribution BY 3.0 PL license
Linki:
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/74198/content  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Strony 211-235 : ilustracje ; 24 cm

Pages 211-235 : illustrations ; 24 cm

Bibliographical references (pages 232-235)

Animal food (mainly Molluca, Chironomidae, Trichoptera, Sialis sp ), which is on average 94% of the reconstructed food weight, is the most important in the food of two year old carp. The remaining 6% is plant food (mainly macrophytes). In particular years of the study the quality of consumed food did not vary much. The weight percentage of particular components and their frequency of occurrence (feeding) changed slightly in consecutive seasons of the year. The feeding by the carp is most intense between June and August. A thermocline is a thermal barrier significantly limiting the vertical feeding range of the carp in this type of water body. The littoral zone is the main feeding ground for two year old carp almost entire the whole vegetation season. The carp reeds sporadically in other zones.

Streszczenie w języku polskim

Bibliografia na stronach 232-235

Abstract in Polish

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies