Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Comparative analysis of food of owls in agrocenoses

Tytuł:
Comparative analysis of food of owls in agrocenoses
Autorzy:
Goszczyński, Jacek
Współwytwórcy:
Polska Akademia Nauk. Instytut Ekologii
Data publikacji:
1981-1982
Wydawca:
Polish Scientific Publishers
Słowa kluczowe:
birds
feeding habits
cultivated fields
owls
Źródło:
MiIZ PAN, sygn. P.2840
http://katalog.pan.pl/webpac-bin/228bmiizPL/wgbroker.exe?new+-access+top+search+open+NR+kz2006002718
MiIZ PAN, call no. P.2840
Język:
angielski
Prawa:
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska
Creative Commons Attribution BY 3.0 PL license
Linki:
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/78407/content  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Bibliografia na stronach 438-439

Streszczenie w języku polskim

Pages 431-439 : illustrations ; 24 cm

Strony 431-439 : ilustracje ; 24 cm

Food composition of three species of owls (Strix aluco, Asio otus and Tyto alba) has been analysed in an agricultural area with mass occurrence of common vole. The effect of various densities of this rodent on the food composition of owls has been examined. Also the seasonal variability of the diet and the variability due to environment are discussed. Specialization of owls in capture of voles and its consequences are discussed.

Abstract in Polish

Bibliographical references (pages 438-439)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies