Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of reaction conditions on yield of enzymatic synthesis galactooligosacharides by Penicillium canescens B-galactosldase

Tytuł:
Influence of reaction conditions on yield of enzymatic synthesis galactooligosacharides by Penicillium canescens B-galactosldase
Wpływ warunków reakcji na wydajność enzymatycznej syntezy galaktooligosacharydów przez P-galaktozydazę z PenicilUum canescens
Autorzy:
Bednarski, Włodzimierz
Kulikowska, Anna
Data publikacji:
2007
Wydawca:
Committee on Biotechnology PAS
Komitet Biotechnologii PAN
Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Słowa kluczowe:
biotechnologia
biotechnology
Źródło:
Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język:
polski
Prawa:
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license
Linki:
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/87122/content  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of the work was to examine the ability of Penicillium canescens P-galactosidase to synthesize galactooligosacharides in one or two-phase medium (organic solvents: water). The yield of this process depends mainly on: lactose concentration in water phase, time of reaction, kind of organic solvents and their participation in two-phase medium. The application of ultrafiltration for separation of saccharides from the reaction medium stabilized the yield of galactooligosacharides synthesis.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies