Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Journal of Biotechnology, Computational Biology and Bionanotechnology

Tytuł:
Journal of Biotechnology, Computational Biology and Bionanotechnology
Biotechnologia
a-(1->3)-Glucan-degrading enzymes.Part I - Microbial sources, production, properties, genetics
Enzymy rozkładające a-(1 ->3)-glukany. Część I - Źródła mikrobiologiczne, produkcja, właściwości, genetyka
Autorzy:
Szczodrak, Janusz
Pleszczyńska, Małgorzata
Wiater, Adrian
Data publikacji:
2006
Wydawca:
Committee on Biotechnology PAS
Komitet Biotechnologii PAN
Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Słowa kluczowe:
biotechnologia
biotechnology
Źródło:
Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język:
polski
Prawa:
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license
Linki:
https://rcin.org.pl/dlibra/publication/edition/87570/content  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
RCIN - Repozytorium Cyfrowe Instytutów Naukowych
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This paper is the first review article concerning the investigations on a-1l->3)-glucans and their enzymatic hydrolysis by specific a-(l—>3)-glucanases. Special attention is paid to microbial sources of these enzymes as well as intensification of their production in cultures, their purification and catalytic properties, and molecular structure of the genes encoding different fungal and bacterial a-(1-3)-glucanases.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies