Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Surface characterization of polyvinylamine/SBA-15 hybrid material

Tytuł:
Surface characterization of polyvinylamine/SBA-15 hybrid material
Autorzy:
Wach, Anna
Drozdek, Marek
Kuśtrowski, Piotr
Dudek, Barbara
Data publikacji:
2014
Słowa kluczowe:
DRIFT
poly(N-vinylformamide)
grafting
polyvinylamine
XPS
mesoporous silica
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
01422421
Linki:
http://ruj.uj.edu.pl/xmlui/handle/item/10049  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Uniwersytetu Jagiellońskiego
Artykuł
The surface of mesoporous silica (SBA-15) was functionalized by an introduction of polymer containing amine groups. The proposed, novel modification route consisted of three main stages including: (i) grafting of vinyltriethoxysilane (VTS) on the surface silanols, (ii) radical copolymerization of grafted VTS with N-vinylformamide and (iii) acid hydrolysis of poly(N-vinylformamide) (PNVF) to poly(vinylamine). The SBA-15 structure remained stable during all the modification steps as confirmed by X-ray powder diffraction and low-temperature N2 adsorption. Changes in the surface composition were studied by elemental analysis and thermogravimetry, whereas the nature of surface species was identified by diffuse reflectance infrared Fourier transform and X-ray photoelectron spectroscopy. The optimal amount of introduced PNVF, which allowed to obtain the highest dispersion of amine functionalities and protect the pore system of mesoporous support against total blocking by the formed polymer, was determined.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies