Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

NMR of carbohydrates

Tytuł:
NMR of carbohydrates
Autorzy:
Buda, Szymon
Łowicki, Daniel
Młynarski, Jacek
Data publikacji:
2014
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
9781849739559
03059804
Linki:
http://ruj.uj.edu.pl/xmlui/handle/item/10338  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Uniwersytetu Jagiellońskiego
Artykuł
Recent advances in the application of nuclear magnetic resonance to the study of carbohydrates have been presented. New and modernized NMR methods both experimental and computational are collected including improvement of sugar databases. This chapter also groups literature concerning investigations of sugar structures determined on the basis of NMR spectroscopy. The applications of nuclear magnetic resonance to identifications and quantifications of carbohydrates as well as to the study of non-covalent interactions between carbohydrates and other natural and synthetic compounds are also presented in this report.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies