Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Preliminary remarks on enigmatic "white casing limestone" from Saqqara archaelogical site in Egipt

Tytuł:
Preliminary remarks on enigmatic "white casing limestone" from Saqqara archaelogical site in Egipt
Autorzy:
Marks, Leszek
Malata, Ewa
Welc, Fabian
Studencka, Barbara
Olszewska, Barbara
Data publikacji:
2013
Słowa kluczowe:
Djoser
Step Pyramid
limestone
archaeology
Old Kingdom
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
16415558
Prawa:
Udzielam licencji. Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/legalcode
Linki:
http://ruj.uj.edu.pl/xmlui/handle/item/11741  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Uniwersytetu Jagiellońskiego
Artykuł
Saqqara is one of the famous archaeological sites in the world. There is the oldest stone pyramid built by pharaoh Djoser from the Third Dynasty (around 4600 yrs BP). The components of his funerary complex were constructed of a characteristic creamish-white limestone of relatively great solidity, connected in archaeological literature with the white casing limestone from Saqqara. A source of this stone has remained so far a mystery. An extensive geological survey and other research has failed to identify any outcrops of such limestone in the vicinity of Saqqara. Preliminary results of examination of fossils from relevant rock samples of the white Saqqara limestone are presented, supplemented with discussion of current opinions concerning its origin and probable stratigraphic setting.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies