Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Branżowy bilans kompetencji : oczekiwania pracodawców i efekty kształcenia szkół wyższych na przykładzie Krakowa

Tytuł:
Branżowy bilans kompetencji : oczekiwania pracodawców i efekty kształcenia szkół wyższych na przykładzie Krakowa
Sectoral study of competences : expectations of employers and the outcomes of higher education on the example of Krakow
Autorzy:
Żmuda, Grzegorz
Prokopowicz, Piotr
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości
Słowa kluczowe:
analiza kompetencji
competency analysis
współpraca biznesu i edukacji
gospodarka oparta na wiedzy
higher education
szkolnictwo wyższe
education-business co-operation
knowledge-based economy
Język:
polski
Linki:
http://www.uj.edu.pl/documents/102715934/ee4045d5-357a-4ab7-a8f7-f408761184f4  Link otwiera się w nowym oknie
http://ruj.uj.edu.pl/xmlui/handle/item/11929  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Uniwersytetu Jagiellońskiego
Artykuł
The discussion about a knowledge-based economy, the transfer of technologies, and cooperation between the business community and the educational institutions becomes increasingly present in the public debate with every year. One of its more important elements is the issue of matching the formal education offer to the requirements and needs of the labour market. This chapter explores the sectoral aspect of the imbalance between the skill supply and demand based on the case of the Competency Balance Sheet research program conducted in Kraków between 2012 and 2014.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies