Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Polyunsaturated fatty acids

Tytuł:
Polyunsaturated fatty acids
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe
Data publikacji:
2014
Słowa kluczowe:
biochemical characteristics
ω-3 and ω-6 polyunsaturated fatty acids
deficiency consequences
physiological significance
ω-3 i ω-6 wielonienasycone kwasy tłuszczowe
konsekwencje niedoboru
rola fizjologiczna
cechy biochemiczne
Język:
angielski
Prawa:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/pl/legalcode
Udzielam licencji. Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0 Międzynarodowa
Linki:
http://pzpr.eu/numery/2014_2/201423.pdf  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Uniwersytetu Jagiellońskiego
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The authors have discussed the chemical struture, major biochemical characteristics and biological significance of polyunsaturated fatty acids. Their particular focus was on the role of ω-3 and ω-6 acids in physiological processes and pathology development in human organism.

ω-3 i ω-6 wielonienasycone kwasy tłuszczowe

Autorzy przedstawili budowę chemiczna, ważniejsze cechy biochemiczne oraz znaczenie biologiczne wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Szczególnie skupili się na roli ω-3 i ω-6 kwasów w procesach fizjologicznych i w narastaniu patologii w organizmie człowieka.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies