Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Culinary heritage as used in the present : selected elements of the culinary heritage management in contemporary Poland.

Tytuł:
Culinary heritage as used in the present : selected elements of the culinary heritage management in contemporary Poland.
Dziedzictwo kulinarne wykorzystane : wybrane elementy zarządzania dziedzictwem kulinarnym we współczesnej Polsce
Autorzy:
Plebańczyk, Katarzyna
Data publikacji:
2015
Słowa kluczowe:
culinary heritage
dziedzictwo kulinarne
regional policy
zarządzanie
polityka regionalna
management
Język:
polski
ISBN, ISSN:
18968201
Prawa:
http://ruj.uj.edu.pl/4dspace/License/copyright/licencja_copyright.pdf
Dozwolony użytek utworów chronionych
Linki:
http://www.ejournals.eu/Zarzadzanie-w-Kulturze/Tom-16-2015/16-2-2015/art/4154/  Link otwiera się w nowym oknie
http://ruj.uj.edu.pl/xmlui/handle/item/17621  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Uniwersytetu Jagiellońskiego
Artykuł
The issue addressed in the following text has been the subject of research for a long time now, but it has only relatively recently become an element of practical management, as local and regional cuisine is increasingly often used for marketing, tourism product development and for supporting regional and local entrepreneurship. The text is divided into two parts: in the first part, the author presents a brief history of Polish cuisine. The second part focuses on the contemporary usage of culinary heritage in many contexts, including regional policy

Problem poruszany w niniejszym tekście jest nie od dzisiaj przedmiotem badań naukowych, ale od stosunkowo niedawna stał się elementem praktycznego zarządzania, gdyż kuchnia lokalna i regionalna coraz częściej jest wykorzystywana do działań marketingowych, tworzenia produktu turystycznego i wspierania regionalnej i lokalnej przedsiębiorczości. Tekst został podzielony na dwie części: w pierwszej autorka przedstawia krótką historię kuchni polskiej. W części drugiej podejmuje wątek współczesnego wykorzystania dziedzictwa kulinarnego, zarządzania nim.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies