Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Bronzes KXWO3: synthesis, characterisation and thermal stability

Tytuł:
Bronzes KXWO3: synthesis, characterisation and thermal stability
Brązy typu KxWO3: synteza, charakterystyka i termiczna stabilność
Autorzy:
Wojas, Joanna
Słowa kluczowe:
brązy wolframowe, gazyfikacja biomasy, kraking smoły, migracja potasu
tungsten bronzes, biomass gasification, tar cracking, potassium migration
Język:
polski
Dostawca treści:
Repozytorium Uniwersytetu Jagiellońskiego
Inne
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This work presents studies on the synthesis, characterization and thermal stability of potassium tungsten bronzes (type KxWO3). The research was conducted in the context of the potential use of bronze KxWO3 formed in situ as a component of tar cracking catalyst in biomass gasification. The elemental composition, phase composition, and morphology of synthesized substances were analyzed. Also thermal stability of potassium in the structure of bronze, including the following processes: surface segregation and desorption was investigated.

Niniejsza praca dotyczyła syntezy, charakterystyki i termicznej stabilności brązów wolframowo-potasowych (typu KxWO3). Badania były prowadzone w kontekście potencjalnego zastosowania brązu KxWO3 jako tworzonego in situ składnika katalizatora, służącego do krakingu smoły w gazyfikacji biomasy. Analizowano skład pierwiastkowy, fazowy i morfologię zsyntezowanych substancji, a następnie zbadano stabilność termiczną potasu w strukturze brązu, obejmującej następujące procesy: segregację powierzchniową i desorpcję.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies