Tytuł pozycji:
The length of breastfeeding in different populations
Długość karmienia piersią ewoluowała na przestrzeni wieków podobnie jak czas ograniczenia diety dziecka wyłącznie do mleka matki. Proces ten wiązał się ze zmianą trybu życia, industrializacją oraz rozpoczęciem stałej pracy przez matkę. Czynniki te wymogły wcześniejsze wprowadzanie do diety dziecka produktów pochodzenia zwierzęcego i roślinnego. Proces ten wykazano w trakcie badań jakim poddano szczątki dzieci z wybranych średniowiecznych populacji z Wharram Percy i Weningumstadt. Metody umożliwiające pomiar długości karmienia dzieci wykazały, że w obu przypadkach dzieci były karmione wyłącznie mlekiem matki od urodzenia do pierwszego roku życia. Natomiast weaning nastąpił zgodnie ze zwyczajami żywieniowymi ówczesnej epoki w drugim roku życia (w Niemczech) i w trzecim w Anglii.
Duration of breastfeeding has evolved over the centuries as well as the time during the child if fed exclusively by breast milk. This process was associated with the change of lifestyle, industrialization and the start of permament job by mother. These factors prompted the need for early implementation of the child's diet of animal and vegetable products. This process has been demonstrated during the study which were carried out on the remains of children from selected medieval population from Wharram Percy and Weningumstadt. Methods used to measure the length of the feeding of children showed that in both cases children were fed exclusively on breast milk from birth to one year old. While weaning took place in accordance with the eating habits of their time in the second year of life (in Germany) and the third (in England).