Tytuł pozycji:
Les recueils manuscrits des recettes de cuisine des $XVI^{e}$ et $XVII^{e}$ siècles, conservés dans la collection « berlinoise » à la Bibliothèque Jagellonne de Cracovie, comme source du savoir sur la cuisine française de ladite période. Etude linguistique et culturelle, accompagnée de l’édition critique de textes
- Tytuł:
-
Les recueils manuscrits des recettes de cuisine des $XVI^{e}$ et $XVII^{e}$ siècles, conservés dans la collection « berlinoise » à la Bibliothèque Jagellonne de Cracovie, comme source du savoir sur la cuisine française de ladite période. Etude linguistique et culturelle, accompagnée de l’édition critique de textes
The manuscript collections of the recipes of the 16th centaury and 17th centuries, preserved in the "Berlin" collecion at the Jagiellonian Library of Cracow as a source of knowledge of the French cuisine of the said period. Language and cultural study, accompanied by the critical edition of texts
Rękopiśmienne zbiory przepisów kulinarnych z szesnastego i siedemnastego wieku przechowywane w kolekcji berlińskiej w Bibliotece Jagiellońskiej, jako źródło wiedzy na temat kuchni francuskiej tamtego okresu. Studium językowe i kulturowe połączone z edycją krytyczną tekstów
- Autorzy:
-
Wilkiewicz, Sara
- Współwytwórcy:
-
Tylus, Piotr
- Data publikacji:
-
2018-03-08
- Słowa kluczowe:
-
terminologia kulinarna
rękopisy
Berlin collection
French cuisine
kuchnia francuska
culinary teminology
kolekcja berlińska
collection berlinoise
terminologie culinaire
cuisine française
manuscripts
- Język:
-
francuski
- Prawa:
-
Copyright
http://ruj.uj.edu.pl/4dspace/License/copyright/licencja_copyright.pdf
- Dostawca treści:
-
Repozytorium Uniwersytetu Jagiellońskiego
-
Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie