Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Seeing and hearing flavours

Tytuł:
Seeing and hearing flavours
Autorzy:
Skrzypulec, Błażej
Data publikacji:
2023
Wydawca:
Routledge
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
9781032075907 (pbk)
9781032075884 (hbk)
Dostawca treści:
Repozytorium Uniwersytetu Jagiellońskiego
Artykuł
According to cognitive psychology, virtually every sensory system influences the way in which flavours are experienced. However, it is less clear which systems are actually constitutive of flavour perception and which have merely causal influence. The paper focuses on the status of vision and audition, which are usually not treated as constitutive in the context of flavour perception. First, it is proposed that the mechanistic explanation debate provides conceptual resources which allow the constitutivity of sensory systems to be assessed. Second, it is argued that the contemporary state of the art provides reasons for accepting the constitutive role of audition, but analogous evidence is not available in the case of vision.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies