Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Stability and decomposition of perovskite-type titanates upon high-temperature reduction

Tytuł:
Stability and decomposition of perovskite-type titanates upon high-temperature reduction
Autorzy:
Meuffels, Paul
Speier, Wolfgang
Ermrich, Martin
Szot, Kristof
Wrana, Dominik
Krok, Franciszek
Rodenbücher, Christian
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
titanates
reduction
incongruent sublimation
vaporization
surface decomposition
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
18626254
Dostawca treści:
Repozytorium Uniwersytetu Jagiellońskiego
Artykuł
Controlling the properties of the surface region of ternary perovskite-type titanates is of high importance in the field of future energy and information technologies. A common method to modify the surface of perovskite oxides such as SrTiO_{3} is annealing under vacuum conditions. Here we show that the local oxygen partial pressure near to the surface plays a crucial role during annealing. While the oxide is found to be macroscopically stable during high-temperature reduction under standard vacuum conditions and only segregation effects on the nanoscale seem to take place, surface decomposition due to incongruent sublimation occurs as soon as an oxygen getter such as Ti is positioned close to the oxide. In consequence, owing to the high volatility of Sr-containing species at very low oxygen pressures, a Sr-depleted TiO_{x} surface layer is formed. This effect might reveal an alternative possibility to tailor composition and structure of perovskite-type titanate surfaces.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies