Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

State-of-the-art cross sections for $t\bar{t}$ H : NNLO predictions matched with NNLL resummation and EW corrections

Tytuł:
State-of-the-art cross sections for $t\bar{t}$ H : NNLO predictions matched with NNLL resummation and EW corrections
Autorzy:
Worek, Malgorzata
Motyka, Leszek
Mazzitelli, Javier
Stebel, Tomasz
Kallweit, Stefan
Balsach, Roger
Devoto, Simone
Ferroglia, Andrea
Zaro, Marco
Kulesza, Anna
Grazzini, Massimiliano
Savoini, Chiara
Pecjak, Benjamin
Broggio, Alessandro
Pagani, Davide
Frederix, Rikkert
Data publikacji:
2025
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
30513197
Prawa:
Udzielam licencji. Uznanie autorstwa 4.0 Międzynarodowa
http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/legalcode.pl
Dostawca treści:
Repozytorium Uniwersytetu Jagiellońskiego
Artykuł
We present new, state-of-the-art predictions for the associated production of the SM Higgs boson with top quarks, computed in accordance with the recommendations of the LHC Higgs Working Group. The NNLO QCD predictions, derived through suitable approximations of the two-loop virtual contribution, are supplemented with soft-gluon resummation up to NNLL accuracy. Two distinct resummation frameworks are employed – one based on direct QCD and the other on soft-collinear effective theory – and their features are compared in detail. These results are further combined with the complete-NLO corrections, yielding the most precise SM predictions for this process to date. The relevant sources of theoretical uncertainties are thoroughly estimated and discussed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies