Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Volumetric study of n-octyloxy-cyanobiphenyl (8OCB)

Tytuł:
Volumetric study of n-octyloxy-cyanobiphenyl (8OCB)
Autorzy:
Urban, Stanisław
Roy, Debjani
Roland, C. Michael
Fragiadakis, Daniel
Data publikacji:
2014
Słowa kluczowe:
specific volume
8OCB
interaction potential
high pressure
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
02678292
Linki:
http://ruj.uj.edu.pl/xmlui/handle/item/7374  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Uniwersytetu Jagiellońskiego
Artykuł
Volumetric measurements were carried out on n-octyloxy-cyanobiphenyl (80CB) over temperatures from ambient to $150^{\circ}C$ at pressures up to 200 MPa, encompassing the liquid, nematic and smectic liquid crystalline, and crystal states. From the step changes in volume at the transitions, the phase boundaries and the associated activation enthalpies and energies were determined. The results are consistent with prior studies that were limited to a narrower range of thermodynamic conditions. The thermodynamic potential parameter, $\Gamma$, found for the isotropic–nematic transition, =3.15, is significantly smaller than the scaling exponent $\gamma$ ( =4.4) that superposes the longitudinal relaxation times in the nematic state. From this non-equivalence, we conclude that the order parameter must vary with pressure along the clearing line. By comparing the phase behaviour of the nematic state for isochoric and isobaric conditions, the relative contribution of volume was determined to be less that the effect of thermal energy on the thermodynamic stability.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies