Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Hydroxypropylcellulose-graft-poly(N-isopropylacrylamide) : novel water-soluble copolymer with double thermoresponsivity

Tytuł:
Hydroxypropylcellulose-graft-poly(N-isopropylacrylamide) : novel water-soluble copolymer with double thermoresponsivity
Hydroksypropyloceluloza-graft-poli(N-izopropyloakryloamid) : nowy rozpuszczalny w wodzie kopolimer wykazujący podwójną termoczułość
Autorzy:
Bielska, Dorota
Motyl, Magdalena
Karewicz, Anna
Kamiński, Kamil
Drozd, Dominik
Szczubiałka, Krzysztof
Nowakowska, Maria
Data publikacji:
2013
Słowa kluczowe:
thermosensitive polymer
hydroxypropylcellulose
poly(N-isopropylacrylamide)
fluorescence probe
polymer-surfactant interactions
cloud point
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
00322725
Prawa:
Udzielam licencji. Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0 Międzynarodowa
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/legalcode.pl
Linki:
http://en.www.ichp.pl/Hydroxypropylcellulose-graft-poly-N-isopropylacrylamide  Link otwiera się w nowym oknie
http://ruj.uj.edu.pl/xmlui/handle/item/7389  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Uniwersytetu Jagiellońskiego
Artykuł
Acopolymer showing two cloud points was obtained by grafting poly(Nisopropylacrylamide) (PNIPAM) onto hydroxypropylcellulose (HPC). The structure of the polymer was verified using 1H NMR, FT-IR, GPC, and elemental analysis. The values of cloud points could be changed by increasing ionic strength and as a result of the interactions with surfactants.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies